Domácí koblížky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 špetka sůl
50 g máslo
1 ks žloutek
250 ml mléko
1 kostka droždí
40 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
500 g hladká mouka
na potření
1 ks máslo
1-3 lžičky rum
náplň
1 hrnek marmeláda
1 hrneček povidla
podle chuti
cukr moučka

Postup přípravy receptu

  1. Droždí dáme vzejít do hrníčku vlažného mléka. Dohromady smícháme hladkou mouku, cukr, zbylé mléko, máslo, kvásek, vanilkový cukr a špetku soli. Těsto necháme 20 minut kynout v míse.

  2. Poté z menších kousků těsta uděláme kolečka, doprostřed dáme trochu marmelády nebo povidel a přiklopíme dalším kolečkem těsta.

  3. Kobližky pečeme 12 - 15 minut v troubě na 180 - 200 °C. Po vyndání z trouby potřeme koblížky máslem nebo rumem a nakonec posypeme cukrem moučka.

  4. Domácí koblížky podáváme jako výbornou sladkost k různým příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!