Domácí klobásy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

cukr
100 g česnek
200 g sůl
5 kg vepřová plec
1 balíček mletý kmín
150 g mletá sladká paprika
5 kg vepřový bok
50 g mletá pálivá paprika
podle potřeby
vepřové střívko

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky 2 x 2 cm. Sůl s cukrem promícháme, maso nasolíme po vrstvách, dobře utlačíme v nádobě a přikryjeme alobalem. Necháme ho odstát 2 dny v chladu.

  2. Na odležené kostky přidáme koření a dobře promícháme. Maso umeleme na 8 mm. Do umletého masa přidáme utřený česnek a vše asi 20 minut dobře vymícháme rukama.

  3. Směs na domácí klobásy plníme do vepřových střev a děláme krátké, asi 20 cm, klobásky. Udíme je bukovým dřevem a bukovými pilinami, studeným kouřem.

  4. Domácí klobásky skladujeme v chladu a v průvanu asi 1 měsíc. Potom je zabalíme a dáme do mrazničky. Domácí klobásky používáme podle potřeby.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!