Domácí klobásy recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- cukr 100 g česnek 200 g sůl 5 kg vepřová plec 1 balíček mletý kmín 150 g mletá sladká paprika 5 kg vepřový bok 50 g mletá pálivá paprika podle potřeby vepřové střívko
Postup Domácí klobásy recept
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky 2 x 2 cm. Sůl s cukrem promícháme, maso nasolíme po vrstvách, dobře utlačíme v nádobě a přikryjeme alobalem. Necháme ho odstát 2 dny v chladu.
Na odležené kostky přidáme koření a dobře promícháme. Maso umeleme na 8 mm. Do umletého masa přidáme utřený česnek a vše asi 20 minut dobře vymícháme rukama.
Směs na domácí klobásy plníme do vepřových střev a děláme krátké, asi 20 cm, klobásky. Udíme je bukovým dřevem a bukovými pilinami, studeným kouřem.
Domácí klobásky skladujeme v chladu a v průvanu asi 1 měsíc. Potom je zabalíme a dáme do mrazničky. Domácí klobásky používáme podle potřeby.