Domácí karbanátky s jablky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1-2 ks vejce
1 ks cibule
0 kg jablko
0 kg mleté maso
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na obalení
strouhanka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Menší cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme a jablka nastrouháme. Mleté maso smícháme s cibulí, česnekem, strouhanými jablky, vejci, špetkou soli a mletým černým pepřem podle chuti. Směs na karbanátky dobře propracujeme.

  2. Z masové směsi uděláme karbanátky, které obalíme strouhankou. Karbanátky s jablky poté klademe do hrnce s rozpáleným olejem a smažíme po obou stranách dozlatova.

  3. Domácí karbanátky zjemněné strouhanými jablky doporučuji podávat s hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!