Kapr na mandarinkách recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
2 lžíce máslo
1/2 ks citron
3 ks mandarinka
pepř mletý bílý
podravka
2 lžíce hladká mouka
čerstvě nasekaná petrželka
1 ks velký pomeranč
600 g filé z kapra

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné filé z kapra nakrájíme na porce, pokapeme z obou stran citronovou šťávou a necháme 30 minut stát

  2. Maso ze všech stran posypeme podravkou, (koření dlaní lehce do masa zatlačíme) lehce osolíme a opepříme, obalíme v mouce

  3. Takto připraveného kapra opečeme na oleji, podlijeme pomerančovou šťávou, přidáme 2 mandarinky rozdělené na měsíčky a máslo (1 mandarínku necháme stranou na zdobení). Chvíli dusíme

  4. Hotového kapra na mandarinkách rozdělíme na talíře a ozdobíme měsíčky mandarinky a petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!