Domácí bezlepkový chléb recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

1 lžička olej
350 ml vlažná voda
1 lžička mletý kmín
20 g sušené droždí
4 lžíce plnotučný tvaroh
350 g bezlepková mouka

Postup přípravy receptu

  1. Mouku prosejeme a smícháme ji se solí a s droždím. Vše dobře promícháme a zalijeme vlažnou vodou smíchanou se lžičkou oleje. Přidáme tvaroh, kmín a pečlivě vypracujeme těsto

  2. Hotové těsto lehce poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a dáme kynout na teplé místo přibližně 2 až 3 hodiny. Těsto by mělo získat dvojnásobný tvar

  3. Nakynuté těsto vložíme do vymazané formy na chleba a ještě necháme asi 30 minut kynout

  4. Chléb vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 20 minut na 190 °C. Pak teplotu stáhneme na 160 °C a necháme chleba dopéct ještě asi 35 minut

  5. Upečený chleba vyklopíme z formy a počkáme, až vychladne

  6. Suroviny na přípravu domácího bezlepkového chleba nás budou stát přibližně 50Kč.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!