Domácí bezlepkový chléb recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 1 lžička olej 350 ml vlažná voda 1 lžička mletý kmín 20 g sušené droždí 4 lžíce plnotučný tvaroh 350 g bezlepková mouka
Postup Domácí bezlepkový chléb
Postup přípravy receptu
-
Mouku prosejeme a smícháme ji se solí a s droždím. Vše dobře promícháme a zalijeme vlažnou vodou smíchanou se lžičkou oleje. Přidáme tvaroh, kmín a pečlivě vypracujeme těsto
Hotové těsto lehce poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a dáme kynout na teplé místo přibližně 2 až 3 hodiny. Těsto by mělo získat dvojnásobný tvar
Nakynuté těsto vložíme do vymazané formy na chleba a ještě necháme asi 30 minut kynout
Chléb vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 20 minut na 190 °C. Pak teplotu stáhneme na 160 °C a necháme chleba dopéct ještě asi 35 minut
Upečený chleba vyklopíme z formy a počkáme, až vychladne
Suroviny na přípravu domácího bezlepkového chleba nás budou stát přibližně 50Kč.