Bramborovo-dýňové pyré recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

sůl
100 g máslo
4 ks brambory
2 lžíce čerstvá pažitka
1/2 ks dýně hokaido

Postup přípravy receptu

  1. Středně velkou dýni omyjeme, rozkrojíme a vydlabeme semínka. Polovinu uschováme a druhou polovinu nakrájíme na kostky. Větší brambory oloupeme a nakrájíme na kostky

  2. Dýni a brambory dáme do hrnce, zalijeme vroucí vodou, osolíme a přidáme kousek másla. Vaříme 15 - 20 minut do změknutí. Uvařenou zeleninu scedíme a ihned důkladně rozmačkáme šťouchadlem na jemno společně se zbylým máslem. Podle chuti můžeme ještě másla přidat. Nakonec do bramborovo-dýňového pyré vmícháme omytou, okapanou a nadrobno nasekanou pažitku

  3. Bramborovo-dýňové pyré podáváme jako přílohu ke karbanátkům, sekané a jiným pokrmům podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!