Bramborovo-fazolkový salát recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

sůl
400 g brambory
4 lžíce olivový olej
1,5 lžička bílý vinný ocet
2 ks jarní cibulka
mletý černý pepř
300 g zelené fazolové lusky
1 hrst usekaná petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce doměkka. Fazolové lusky očistíme a povaříme v osolené vodě asi 10 až 15 minut, potom je slijeme a necháme okapat. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme i s natí na jemná kolečka. Z oleje, vinného octa, soli a pepře připravíme zálivku. Petrželku jemně usekáme

  2. Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme. Okapané fazolové lusky překrájíme na dílky a přidáme k bramborám. Posypeme cibulkou, petrželkou a lehce promícháme. Nakonec salát dochutíme zálivkou, podle potřeby přisolíme, opepříme a necháme v chladu rozležet

  3. Bramborový salát s fazolkami podáváme jako přílohu k masům nebo samostatně s čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!