Bramborovo-fazolkový salát recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- sůl 400 g brambory 4 lžíce olivový olej 1,5 lžička bílý vinný ocet 2 ks jarní cibulka mletý černý pepř 300 g zelené fazolové lusky 1 hrst usekaná petrželka
Postup Bramborovo-fazolkový salát
Postup přípravy receptu
-
Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce doměkka. Fazolové lusky očistíme a povaříme v osolené vodě asi 10 až 15 minut, potom je slijeme a necháme okapat. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme i s natí na jemná kolečka. Z oleje, vinného octa, soli a pepře připravíme zálivku. Petrželku jemně usekáme
Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme. Okapané fazolové lusky překrájíme na dílky a přidáme k bramborám. Posypeme cibulkou, petrželkou a lehce promícháme. Nakonec salát dochutíme zálivkou, podle potřeby přisolíme, opepříme a necháme v chladu rozležet
Bramborový salát s fazolkami podáváme jako přílohu k masům nebo samostatně s čerstvou zeleninou.