Dobrý preclík recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň
85 g cukr
75 g máslo
2-3 kapky mandlová příchuť
těsto
2 ks vejce
125 g tuk
1 kostka droždí
cukr krystal
240 g hladká mouka
na potření
1 ks vejce
na ozdobu
3 lžíce cukr krystal
5 lžic sekané mandle

Postup přípravy receptu

  1. Do misky dáme mouku. Přidáme tuk nakrájený na malé kousky. Počkáme asi 10 minut a rukama vypracujeme těsto. Do těsta rozdrobíme droždí a posypeme cukrem. Přidáme vejce a na čistém a pomoučeném válu uděláme těsto.

  2. Hotové těsto vyválíme válečkem na placku širokou asi 20 cm a dlouhou asi 45 cm.

  3. Smícháme přísady na náplň a namažeme na placku. Okraje placky zvedneme asi tak 2 cm na náplň.

  4. Placku srolujeme tak, aby nám vznikl dlouhý had. Vytvarujeme z něj preclík a ten položíme na plech, který jsme předtím vyložili papírem na pečení. Plech i s preclíkem necháme v teple asi 2 hodiny odležet.

  5. Troubu předehřejeme na 200 °C. Potom preclík pomažeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme cukrem a nasekanými mandlemi. Do trouby položíme do střední polohy. Pečeme 15 - 20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!