Dobré zelňáky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
50 dkg kysané zelí
5 dkg syrové brambory
podle potřeby
olej
mléko
polohrubá mouka
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Při přípravě zelňáků postupujeme jako při přípravě bramboráku. Zelí vymačkáme a pokrájíme nadrobno, spojíme spolu s nastrouhanými brambory, přidáme ostatní přísady a uděláme těsto jako na bramboráky.

  2. Na rozpálené pánvi s olejem pečeme malé zelňáčky. Měly by vypadat jako malé lívance.

  3. Dobrými zelňáky obložíme na talíři libové uzené maso. Zelňáky pdáváme se salátem z kysaného zelí, který jsme dochutili cibulí, křenem, pepřem a olejem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!