Dobré vánoční pracny recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
250 g cukr
1 ks vejce
250 g máslo
1 lžička mletá skořice
360 g hladká mouka
1 ks citronová kůra
120 g mleté ořechy
3 ks tlučený hřebíček
na obalení
cukr moučka
vanilkový cukr
podle potřeby
tuk na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Na válu zpracujeme prosetou mouku se změklým máslem, cukrem, ořechy, vejcem, nastrouhanou kůrou z dobře omytého citronu, s roztlučenými hřebíčky a skořicí. Oblíbenou tmavou variantou jsou kakaové pracny, to potom do těsta přidáme 50 g kakaa.

  2. Formičky dobře vymažeme tukem. Z těsta odkrajujeme kousky a vtlačujeme je v tenké vrstvě do formiček. Vložíme na plech a pečeme v předehřáté troubě při 250 °C.

  3. Upečené vánoční pracny vyklopíme na vál a ihned pocukrujeme směsí moučkového a vanilkového cukru.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!