Dobrá fazolová polévka s masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks cibule 2 l voda 1 lžíce olivový olej 1 lžička mletá paprika 1 svazek petrželová nať 500 g bílé fazole 0.5 kg hovězí žebro 1 ks malý rajský protlak podle chuti sůl
Postup Dobrá fazolová polévka s masem recept
Postup přípravy receptu
-
Fazole namočíme den předem ve vodě a druhý den je ve stejné vodě vaříme. Když začnou fazole vařit, přidáme k nim žebro a vaříme do změknutí fazolí. Žebro vyndáme a maso z něj obereme.
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, jakmile je dozlatova, přidáme mletou papriku a protlak. Chvíli osmahneme a pak tuto směs vlijeme do připravené fazolové polévky. Přidáme obrané maso a dochutíme nasekanou petrželkou. Je-li potřeba, polévku dosolíme.
Fazolovou polévku s masem podáváme samostatně, větší jedlíci mohou přikusovat chléb.