Dobrá fazolová polévka s masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
2 l voda
1 lžíce olivový olej
1 lžička mletá paprika
1 svazek petrželová nať
500 g bílé fazole
0.5 kg hovězí žebro
1 ks malý rajský protlak
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Fazole namočíme den předem ve vodě a druhý den je ve stejné vodě vaříme. Když začnou fazole vařit, přidáme k nim žebro a vaříme do změknutí fazolí. Žebro vyndáme a maso z něj obereme.

  2. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, jakmile je dozlatova, přidáme mletou papriku a protlak. Chvíli osmahneme a pak tuto směs vlijeme do připravené fazolové polévky. Přidáme obrané maso a dochutíme nasekanou petrželkou. Je-li potřeba, polévku dosolíme.

  3. Fazolovou polévku s masem podáváme samostatně, větší jedlíci mohou přikusovat chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!