Divoká kachna po mostarsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1-2 lžíce sádlo
voda
100 g pórek
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
750 g sterilovaná řepa
1 ks divoká kachna

Postup přípravy receptu

  1. Vodu osolíme, svaříme a necháme vychladnout.

  2. Kachnu očistíme, omyjeme a naporcujeme na 4 díly. Ty necháme asi 6 dnů odležet v připravené osolené studené vodě.

  3. Pak ji asi na 4 dny zavějsíme do udírny.

  4. Kachnu dobře opláchneme a uvaříme v menším množství vody.

  5. Pórek očistíme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na sádle. Přidáme řepu, opepříme, opaprikujeme, zalijeme vývarem z kachny a dusíme doměkka.

  6. Kachnu podáváme přelitou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!