Dip z červené řepy recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

1 lžíce cukr
1 špetka sůl
1 lžíce máslo
1 ks brambory
1 ks cibule
1 špetka kmín
2 ks hřebíček
1 dl červené víno
1 špetka mletý pepř
200 g zakysaná smetana
1 lžíce citronová šťáva
4 ks červená řepa
1/2 lžíce balzamikový ocet

Postup přípravy receptu

  1. Předem si uvaříme ve slupce 4 malé červené řepy, trvá to cca 1 hodinu

  2. Do hrnce dáme vrchovatou lžíci másla, nakrájenou malou cibuli nadrobno, orestujeme, přidáme kmín, nahrubo nastrouhané řepy a podlijeme vínem (případně vodou). Jakmile se směs začne dusit, přidáme středně velkou na jemno nastrouhanou syrovou bramboru, sůl, rozemletý pepř s hřebíčky a dusíme 5 minut

  3. Dip z červené řepy dochutíme citronovou šťávou, balzamikovým octem, cukrem a mícháme ještě 2 minuty, poté odstavíme z plotny. Po 5 minutách vmícháme zakysanou smetanu

  4. Dip z červené řepy přemístíme do misky a můžeme podávat teplý i vychlazený z lednice.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!