Dip z červené řepy recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- 1 lžíce cukr 1 špetka sůl 1 lžíce máslo 1 ks brambory 1 ks cibule 1 špetka kmín 2 ks hřebíček 1 dl červené víno 1 špetka mletý pepř 200 g zakysaná smetana 1 lžíce citronová šťáva 4 ks červená řepa 1/2 lžíce balzamikový ocet
Postup Dip z červené řepy
Postup přípravy receptu
-
Předem si uvaříme ve slupce 4 malé červené řepy, trvá to cca 1 hodinu
Do hrnce dáme vrchovatou lžíci másla, nakrájenou malou cibuli nadrobno, orestujeme, přidáme kmín, nahrubo nastrouhané řepy a podlijeme vínem (případně vodou). Jakmile se směs začne dusit, přidáme středně velkou na jemno nastrouhanou syrovou bramboru, sůl, rozemletý pepř s hřebíčky a dusíme 5 minut
Dip z červené řepy dochutíme citronovou šťávou, balzamikovým octem, cukrem a mícháme ještě 2 minuty, poté odstavíme z plotny. Po 5 minutách vmícháme zakysanou smetanu
Dip z červené řepy přemístíme do misky a můžeme podávat teplý i vychlazený z lednice.