Dietní zeleninová polévka s vejcem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 ks vejce
1 lžička vegeta
1 kg zelenina
3-4 lžíce polohrubá mouka
1 hrst petrželová nať
1 špetka mletý černý pepř
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Libovolnou (kořenovou) zeleninu důkladně očistíme a nastrouháme na nudle. Na oleji zeleninu osmažíme, přidáme sůl, vegetu, pepř a zalijeme vodou nebo vývarem. Necháme provařit.

  2. Ve vejci rozšleháme polohrubou mouku a vytvoříme tak středně husté těsto, které kapeme vidličkou do polévky. Necháme povařit a podle potřeby ještě dochutíme. Nakonec dietní zeleninovou polévku posypeme nasekanou petrželovou natí. Můžeme přidat i drobné těstoviny.

  3. Dietní zeleninovou polévku s vejcem rozdělíme do hlubokých talířů a podáváme. Recept je pro 4 - 5 osob.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!