Dietní zeleninová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
1 ks cibule
0 ks celer
1 ks mrkev
3 kuličky nové koření
0 lžiček mletý černý pepř
0 ks kořenová petržel

Postup přípravy receptu

  1. Celer, mrkev a petržel nastrouháme na jemno. Zelenina by měla být ve stejném poměru, tedy stejně celeru, mrkve a petržele. Cibuli rovněž nasekáme na jemno.

  2. Na másle v kastrůlku osmahneme nejdříve cibuli, poté přidáme zeleninu a dusíme asi 3 minuty. Následně zeleninu zalijeme 1 litrem vody, přidáme nové koření, mletý pepř a sůl. Polévku vaříme asi 15 minut. Můžeme ještě přidat rozšlehané vejce, ale není to nutné, polévka je hustá dost.

  3. Dietní zeleninovou polévku po dovaření rozléváme do talířů a podáváme na stůl k jídlu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!