Dětský piškotový dort s autíčkem z mléčné hmoty recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 lžička olej
1 špetka sůl
1 špetka sůl
7 ks vejce
6 ks vejce
1 lžička máslo
45 dkg máslo
600 ml mléko
1 lžička prášek do pečiva
0,5 lžiček prášek do pečiva
8 lžic cukr moučka
1 lžíce cukr moučka
20 dkg cukr moučka
28 dkg cukr krystal
24 dkg cukr krystal
10 dkg sušené mléko
35 dkg polohrubá mouka
30 dkg polohrubá mouka
2 lžíce horká voda
1 lžička mandlové aroma
2 balíčky vanilkový pudinkový prášek
1 špetka potravinářská barva
1 lžička jahodová tresť
1 lžíce kukuřičný sirup
1 balíček zelená potravinářská barva

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si upečeme základní piškot. Celá vejce ušleháme s cukrem do husté pěny. Ve lžíci cukru rozmícháme lžičku zelené práškové potravinářské barvy a zašleháme do hmoty. Přidáme mouku se solí a práškem do pečiva. Promícháme. Těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané kulaté formy. Piškot pečeme při teplotě 180 °C tak dlouho, dokud nám nezůstane špejle při vpíchnutí do středu dortu suchá. Poté dort vyjmeme z trouby a necháme vydýchat

  2. Dalším krokem je upečení piškotu na roládu. Vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme trochu jahodové tresti a přisypáváme mouku se špetkou soli a špetkou prášku do pečiva. Pečeme na plechu na pečícím papíru několik minut při 180 °C

  3. Po upečení necháme vychladnout

  4. Uvaříme si krém. Vanilkový pudinkový prášek svaříme s mlékem na hustou kaši. Povrch posypeme trochou cukru, aby se neutvořil škraloup. Necháme vychladnout a potom rozšleháme do hladka. Máslo ušleháme s cukrem do pěny a postupně přidáváme pudinkovou kaši

  5. Jahodový džem rozmícháme s trochou vody tak, aby se dal nalít

  6. Kulatý zelený korpus rozřízneme na 3 pláty. Dva slepíme k sobě krémem a na povrchu také namažeme. Plát světlého těsta namažeme krémem a na krém rozetřeme rozmíchaný řídký jahodový džem. Plát nařežeme na stejně široké pruhy. První pruh zatočíme do rolády a posadíme na střed zeleného korpusu. Ostatní pruhy opatrně namotáváme na střed, až zaplníme celou plochu dortu. Šířku proužků si musíme vypočítat podle průměru dortu. Povrch namažeme krémem a položíme poslední plát korpusu. Obvod dortu namažeme krémem a povrch dortu namažeme jen slabou vrstvou

  7. Jako poslední si připravíme mléčnou mandlovou hmotu. Tuto hmotu si uděláme den předem. Všechny ingredience si dáme do mísy a rukou zpracováváme na tvárné těsto. Aby se nám nelepilo na vál, můžeme podsypat kukuřičným škrobem. Jednotlivé díly těsta obarvíme podle potřeby potravinářskou barvou. Musíme je velmi dobře propracovat, aby se docílilo dostatečné barevné sytosti a kompaktnosti těsta. Uděláme si šablonu autíčka a vyřízneme ji z těsta, které jsme si předem vyváleli na 2 - 3 milimetrový plát. Díly opatrně přeneseme na povrch dortu. Detaily domalujeme gelovou potravinářskou barvou a štětcem. Chce to trochu více trpělivosti a také zručnosti. Zbylou plochu dětského narozeninového dortu " vyťupkujeme" krémem pomocí trubičky s malým zdobícím otvorem

  8. Dětský piškotový dort s autíčkem z mléčné hmoty potěší nejednoho kluka. Samozřejmě můžeme připravit i jiný obrázek - záleží na příležitosti a fantazii.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!