Pikantní marinovaná vepřová krkovice recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

10 g sůl
1 ks citron
10 g drcený pepř
1 ks červená paprika
1 ks červená kapie
400 g vepřová krkovice
6 lžic sladká chilli omáčka
4 lžíce extra panenský olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou krkovici nakrájíme asi na 1 cm silné plátky, naklepeme jemně paličkou nebo hřbetem ruky a naložíme do marinády. Střídavě do misky dáváme lžíci olivového oleje, plátek krkovičky, na něj vymačkáme pár kapek citronu, trochu nahrubo mletého pepře a špetku soli. Postup opakujeme. Maso necháme odležet v ledničce přes noc

  2. Druhý den rozpálíme grilovací pánev (můžeme použít i na venkovní gril) a krkovici grilujeme na každé straně 6 - 8 minut

  3. Mezitím zbavíme červenou papriku a kapii semen, pokrájíme na proužky asi 1 cm silné a 5 cm dlouhé. Když vyjmeme z grilovací pánve maso, vložíme do ní nakrájené papriky s kapii a grilujeme přibližně 1 minutu. Potom přidáme do pánve 6 lžic sladké thajské chilli omáčky a další půlminutu až minutu spolu se zeleninou prohřejeme. Pokud budeme dělat krkovici na venkovním grilu, potom kapii a papriku pokrájíme jen podélně na čtvrtky, ogrilujeme a omáčku přidáme až k jídlu studenou

  4. Pikantní marinovanou vepřovou krkovici servírujeme na talíře, přidáme horkou omáčku s kapiemi a paprikou. Nejlépe se jako příloha hodí rýže, venku doporučuji podávat s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!