Ďábelské mušle recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

250 g slanina
- - česnek
- - sůl
375 ml vývar
2 ks feferonka
- - bazalka
- - pepř mletý
3 lžíce protlak rajčatový
100 g olivy černé
500 g mušličky
100 g rajčata naložená

Postup přípravy receptu

  1. Těstovinové mušličky uvaříme podle návodu. Kostičky slaniny rozškvaříme, přidáme na ní prolisovaný česnek a nakrájené feferonky. Zalijeme vývarem a po chvíli přidáme rajčata nakrájená na kostičky, povaříme asi 5 minut. Potom vmícháme protlak, polovičku oliv a dochutíme. Mušličky na talíři zalijeme omáčkou, ozdobíme zbylými oliami a natrhanou bazalkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!