Ďábelské karé recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 150 ml olej 4 ks vejce 8 plátků vepřové karé podle chuti 6 stroužků česnek 1 lžička sůl 1 lžička hořčice 1 lžíce kečup 1 lžička vegeta 1 ks feferonka 0 lžiček chilli koření 2 lžíce worcesterská omáčka 1 lžička mletý černý pepř
Postup Ďábelské karé recept
Postup přípravy receptu
-
Plátky karé podle potřeby očistíme, omyjeme a osušíme. Lehce je z obou stran naklepeme. Zeleninu očistíme a nasekáme najemno.
Z jednoho vejce a olejem připravíme majonézu. Do ní pak vmícháme vejce a všechny ostatní suroviny. Marinádu důkladně promícháme a vložíme do ní maso. Karé necháme marinovat nejlépe do druhého dne, ale stačí 2 hodiny.
Druhý den ďábelské karé naskládáme na plech vytřený olejem, dáme zbylou marinádu, přikryjeme a pečeme při teplotě 160 - 180 °C asi 90 minut.
Ďábelské karé podáváme s přílohou podle chuti. Nejlepší jsou ale brambory.