Ďábelské karé recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 ml olej
4 ks vejce
8 plátků vepřové karé
podle chuti
6 stroužků česnek
1 lžička sůl
1 lžička hořčice
1 lžíce kečup
1 lžička vegeta
1 ks feferonka
0 lžiček chilli koření
2 lžíce worcesterská omáčka
1 lžička mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Plátky karé podle potřeby očistíme, omyjeme a osušíme. Lehce je z obou stran naklepeme. Zeleninu očistíme a nasekáme najemno.

  2. Z jednoho vejce a olejem připravíme majonézu. Do ní pak vmícháme vejce a všechny ostatní suroviny. Marinádu důkladně promícháme a vložíme do ní maso. Karé necháme marinovat nejlépe do druhého dne, ale stačí 2 hodiny.

  3. Druhý den ďábelské karé naskládáme na plech vytřený olejem, dáme zbylou marinádu, přikryjeme a pečeme při teplotě 160 - 180 °C asi 90 minut.

  4. Ďábelské karé podáváme s přílohou podle chuti. Nejlepší jsou ale brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!