Ďábelské brambory s lilkem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg středně velké brambory
500 g klobáska
1 kg střední lilek (baklažán)
350 ml zavařené feferonky
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
olej na smažení
máslo na vymazání
strouhaný eidam

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, umyjeme a na délku nakrájíme na 3 - 5 mm široké plátky. Lilek umyjeme, zbavíme stopky a taktéž nakrájíme na plátky podobně jako brambory.

  2. Baklažán a brambory ofritujeme - baklažán maximálně 1minutu, brambory do poloměkka. Po usmažení necháme obojí okapat od oleje. Klobásku a feferonky nakrájíme na kolečka.

  3. Do máslem vymazané nádoby z Jenského skla naskládáme do 3/4 brambory, klobásku s feferonkami a baklažán. Podle potřeby osolíme, opepříme. Nakonec posypeme nastrouhaným eidamem.

  4. Ďábelské brambory s lilkem pečeme 30 minut při teplotě 180 °C.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!