Cuketový bylinkový pikant recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 palička česnek
3 lžíce sůl
2 ks paprika
1 dl ocet
3 ks cibule
2 kg cuketa
3 ks mrkev
1 hrst bylinky
1 lžíce sójová omáčka
1 špetka chilli koření
2 dl řepkový olej
1 lžíce polévkové koření
1 lžička strouhaný zázvor

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny pečlivě omyjeme, nakrájíme a nastrouháme a uvaříme. Vaříme do změknutí kvůli lepšímu mixování.

  2. Uvařený pikant rozmixujeme a propasírujeme přes jemné sítko. Výsledkem je jemnější struktura. Bylinky můžeme použít bez stvolů, jen listy. Jinak se musí stvoly před mixováním odstranit. Směs bylinek volíme podle svých chutí a snažíme se to nepřehnat. Kombinovat lze nejen tymián, šalvěj, bazalku, estragon, meduňku, oregano, ale i jiné dle vlastní fantazie a chuti.

  3. Propasírované a rozmixované suroviny dochutíme třeba sójovou omáčkou, octem, solí, feferonkami, pálivou paprikou, chilli a jednou lžící polévkového přípravku (Vitana, Mamita). Cuketový bylinkový pikant necháme přejít varem a naplníme jím skleničky.

  4. Cuketový bylinkový pikant zavaříme 20 minut při 70 - 80 °C. Necháme vychladnout a konzumujeme. Cuketový bylinkový pikant lze obarvit nažluto a okořenit lžičkou kardamomu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!