Cuketový bylinkový pikant recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 palička česnek 3 lžíce sůl 2 ks paprika 1 dl ocet 3 ks cibule 2 kg cuketa 3 ks mrkev 1 hrst bylinky 1 lžíce sójová omáčka 1 špetka chilli koření 2 dl řepkový olej 1 lžíce polévkové koření 1 lžička strouhaný zázvor
Postup Cuketový bylinkový pikant recept
Postup přípravy receptu
-
Suroviny pečlivě omyjeme, nakrájíme a nastrouháme a uvaříme. Vaříme do změknutí kvůli lepšímu mixování.
Uvařený pikant rozmixujeme a propasírujeme přes jemné sítko. Výsledkem je jemnější struktura. Bylinky můžeme použít bez stvolů, jen listy. Jinak se musí stvoly před mixováním odstranit. Směs bylinek volíme podle svých chutí a snažíme se to nepřehnat. Kombinovat lze nejen tymián, šalvěj, bazalku, estragon, meduňku, oregano, ale i jiné dle vlastní fantazie a chuti.
Propasírované a rozmixované suroviny dochutíme třeba sójovou omáčkou, octem, solí, feferonkami, pálivou paprikou, chilli a jednou lžící polévkového přípravku (Vitana, Mamita). Cuketový bylinkový pikant necháme přejít varem a naplníme jím skleničky.
Cuketový bylinkový pikant zavaříme 20 minut při 70 - 80 °C. Necháme vychladnout a konzumujeme. Cuketový bylinkový pikant lze obarvit nažluto a okořenit lžičkou kardamomu.