Ostrý vepřový guláš recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek olej sůl 400 g cibule 600 g vepřová plec 1 lžíce rajský protlak mletý černý pepř cayenský pepř 2 lžičky mletá lahůdková paprika 3 ks čerstvá feferonka
Postup Ostrý vepřový guláš
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemno. Chilli papričky zbavíme jadérek, omyjeme a jemně usekáme
Na oleji zpěníme cibulku, papričky a česnek. Přidáme nakrájené maso a restujeme, dokud šťáva nevysmahne. Potom maso okořeníme cayenským pepřem, černým mletým pepřem, lahůdkovou paprikou a osolíme. Několikrát na ohni promícháme, přidáme rajský protlak a základ na guláš podlijeme vývarem. Dusíme na mírném ohni doměkka
Ostrý vepřový guláš podáváme s knedlíkem nebo těstovinami.