Ostrý vepřový guláš recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
olej
sůl
400 g cibule
600 g vepřová plec
1 lžíce rajský protlak
mletý černý pepř
cayenský pepř
2 lžičky mletá lahůdková paprika
3 ks čerstvá feferonka

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemno. Chilli papričky zbavíme jadérek, omyjeme a jemně usekáme

  2. Na oleji zpěníme cibulku, papričky a česnek. Přidáme nakrájené maso a restujeme, dokud šťáva nevysmahne. Potom maso okořeníme cayenským pepřem, černým mletým pepřem, lahůdkovou paprikou a osolíme. Několikrát na ohni promícháme, přidáme rajský protlak a základ na guláš podlijeme vývarem. Dusíme na mírném ohni doměkka

  3. Ostrý vepřový guláš podáváme s knedlíkem nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!