Cuketová polévka s celerem recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
olej
sůl
1 lžíce máslo
200 ml mléko
1 ks cibule
kmín
300 g cuketa
1 ks karotka
1 lžíce hladká mouka
500 ml zeleninový vývar
2 řapíky řapíkatý celer
mletý černý pepř
čerstvá pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Velkou cuketu omyjeme, oloupeme, zbavíme jadérek a nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Očištěné stonky celeru nakrájíme na kousky

  2. Na oleji necháme zpěnit cibulku s česnekem, pak vmícháme cuketu a celer, vše ochutíme solí a kmínem a krátce orestujeme. Zeleninu zalijeme vývarem, přidáme celou očištěnou karotku a zvolna vaříme doměkka. Mezitím si z másla a mouky připravíme světlou jíšku

  3. Jakmile zelenina změkne, vyjmeme karotku a zbývající polévku rozmixujeme do hladka. Cuketovou polévku s celerem opět přivedeme k varu, zahustíme jíškou, přilijeme mléko, ještě asi 15 minut povaříme a ochutíme solí a černým mletým pepřem

  4. Cuketovou polévku s celerem rozdělíme na porce, ozdobíme vařenou karotkou a bylinkami a servírujeme s opečenými toasty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!