Cuketová hořčice recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

130 g cukr
1 palička česnek
250 ml olej
80 g sůl
500 ml ocet
2 kg cuketa
2 ks feferonka
1 ks plnotučná hořčice
2 lžičky mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu a česnek oloupeme a nakrájíme.

  2. Cuketu vaříme s ostatními přísadami (česnek, olej, ocet, sůl, cukr, pepř, feferonka a hořčice) cca 1 hodinu. Poté vše rozmixujeme, propasírujeme přes síto a horkou směs plníme do sklenic.

  3. Sklenice s hořčici zavíčkujeme a sterilujeme 10 minut při teplotě 80 °C.

  4. Cuketovou hořčici podáváme podle chuti k různým pokrmům jako chutnou studenou omáčku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!