Cuketová hořčice od Hely recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

15 dkg cukr
1 palička česnek
250 ml olej
5 dkg sůl
1 dl ocet
400 ml hořčice
2 kg cuketa
2 ks feferonka
2 lžičky mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájenou očištěnou cuketu dusíme spolu s česnekem, octem, cukrem, solí, olejem, pepřem a feferonkami asi hodinu na vařiči pod pokličkou.

  2. Podušenou směs odstavíme a necháme vychladnout. Vychladlou směs rozmixujeme, smícháme s hořčicí. Cuketovou hořčici od Hely podáváme ke grilovaným pokrmům nebo opékaným špekáčkům.

  3. Cuketovou hořčici od Hely lze naplnit do sklenic a 15 minut sterilovat při 80 °C na zimní použití.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!