Cuketová hořčice od Hely recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 15 dkg cukr 1 palička česnek 250 ml olej 5 dkg sůl 1 dl ocet 400 ml hořčice 2 kg cuketa 2 ks feferonka 2 lžičky mletý černý pepř
Postup Cuketová hořčice od Hely recept
Postup přípravy receptu
-
Nakrájenou očištěnou cuketu dusíme spolu s česnekem, octem, cukrem, solí, olejem, pepřem a feferonkami asi hodinu na vařiči pod pokličkou.
Podušenou směs odstavíme a necháme vychladnout. Vychladlou směs rozmixujeme, smícháme s hořčicí. Cuketovou hořčici od Hely podáváme ke grilovaným pokrmům nebo opékaným špekáčkům.
Cuketovou hořčici od Hely lze naplnit do sklenic a 15 minut sterilovat při 80 °C na zimní použití.