Cuketa v těstíčku se šťouchanými brambory recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
1 ks cuketa
2 lžíce hladká mouka
podle potřeby
olej
mléko
podle chuti
sůl
provensálské koření
mletá sladká paprika
sušený česnek
příloha
6 ks brambory
1 ks cibule
1 svazeček petrželka kudrnka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory důkladně omyjeme a dáme ve slupce vařit. Mezitím si oloupeme menší cuketu a nakrájíme ji na středně tlustá kolečka. Cibuli nakrájíme na jemno a petrželovou nať nasekáme také na jemno.

  2. Těstíčko připravíme smícháním jednoho vejce a zhruba dvou lžic hladké mouky. Podle chuti přidáme špetku sladké papriky, sušeného česneku a provensálského koření. Příliš husté těstíčko rozředíme mlékem, smetanou či vodou.

  3. Cuketová kolečka obalíme v těstíčku a poklademe na pánev s rozpáleným tukem. Smažíme na mírném plameni z obou stran až těstíčko získá hnědavé zabarvení. Cukety můžeme po vyjmutí z pánve položit na savý papírový ubrousek a přiklopíme je pokličkou, aby zůstaly teplé.

  4. Na pánvi dále osmažíme na jemno nakrájenou cibuli dohněda. Uvařené brambory slijeme, přidáme mléko a kousek másla a i se šlupkou rozmačkáme šťouchadlem nebo tyčovým mixérem. Přidáme osmaženou cibuli a nakrájenou petrželovou nať. Zamícháme do hladké konzistence, osolíme a spolu s cuketou podáváme.

  5. Cuketu v těstíčku se šťouchanými brambory ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!