Čorba recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce rajčatový protlak 50 g uzenina 2 dl kysaná smetana 20 g hladká mouka 200 g hovězí maso 100 g kořenová zelenina 200 g bílé fazole 200 g vepřové maso podle chuti sůl tymián nové koření celý pepř
Postup Čorba recept
Postup přípravy receptu
-
Bílé fazole namočíme přes noc do vody a druhý den je uvaříme doměkka.
Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky, stejně tak libovolnou uzeninu.
Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě. K poloměkkému masu přidáme kořenovou zeleninu, celý pepř a nové koření. Když je maso se zeleninou skoro měkké, přidáme tymián a rajčatový protlak. Uvařené fazole přidáme do polévky, vsypeme kousky uzeniny a zahustíme moukou rozšlehanou s kysanou smetanou. Čorbu dobře promícháme a společně vše povaříme asi 10 minut.
Čorba nejlépe chutná s krajícem čerstvého chleba.