Čorba recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce rajčatový protlak
50 g uzenina
2 dl kysaná smetana
20 g hladká mouka
200 g hovězí maso
100 g kořenová zelenina
200 g bílé fazole
200 g vepřové maso
podle chuti
sůl
tymián
nové koření
celý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Bílé fazole namočíme přes noc do vody a druhý den je uvaříme doměkka.

  2. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky, stejně tak libovolnou uzeninu.

  3. Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě. K poloměkkému masu přidáme kořenovou zeleninu, celý pepř a nové koření. Když je maso se zeleninou skoro měkké, přidáme tymián a rajčatový protlak. Uvařené fazole přidáme do polévky, vsypeme kousky uzeniny a zahustíme moukou rozšlehanou s kysanou smetanou. Čorbu dobře promícháme a společně vše povaříme asi 10 minut.

  4. Čorba nejlépe chutná s krajícem čerstvého chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!