Srbská čorba recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 šálek hrášek
olej
sůl
4 ks brambory
1 ks cibule
1/2 ks celer
3 lžíce kečup
1 ks mrkev
1 ks petržel
1 sklenice lečo
3 ks bobkový list
mletý pepř
hladká mouka
1 ks rajský protlak
25 dkg vepřové maso
mletá sladká paprika
4 kuličky celé nové koření

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme a nakrájíme na kostky

  2. Nakrájíme cibuli na kostičky a osmahneme ji na oleji, vmícháme maso a opečeme ho. Přidáme papriku, sůl, zalijeme vadou a vaříme. Až bude maso téměř měkké, přidáme zbylé koření, všechnu zeleninu nakrájenou na kostičky, lečo, hrášek, protlak a kečup a vaříme do změknutí

  3. Ze srbské čorby vyjmeme bobkové listy a nové koření, zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě a již jen krátce povaříme

  4. Srbskou čorbu podáváme s čerstvým pečivem nebo podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!