Cop s ořechovo-čokoládovou náplní recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

nádivka
100 g cukr
3 ks vejce
200 g čokoláda
100 g mleté ořechy
těsto
100 g cukr
1 špetka sůl
100 g máslo
3 ks žloutek
250 ml mléko
40 g droždí
1 lžíce citronová kůra
500 g polohrubá mouka
na potření
1 ks vejce
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vál

Postup přípravy receptu

  1. Z vlažného mléka, droždí, lžíce cukru a lžíce mouky zaděláme a necháme vzejít kvásek. Máslo rozehřejeme a necháme vychladnout. Potom kvásek smícháme s prosátou moukou, cukrem špetkou soli, vlažným máslem a žloutky. Nakonec do těsta zapracujeme citronovou šťávu, zakryjeme ho čistou utěrkou a necháme asi hodinu kynout.

  2. Ořechy smícháme s cukrem, nastrouhanou čokoládou a vejci.

  3. Těsto rozdělíme na 3 stejné díly. Každý vyválíme na podélný plát. Natřeme třetinou nádivky a stočíme do rolády. Potom z rolád upleteme cop. Cop s ořechovou náplní opatrně přendáme na vymazaný plech a necháme nakynout. Cop potřeme vejcem a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme dozlatova. Upečený cop s ořechovou-čokoládovou náplní necháme vychladnout.

  4. Cop s ořechovo-čokoládovou náplní nakrájíme na plátky a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!