Kynutý cop recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1/2 lžičky sůl
3 ks žloutek
250 ml mléko
30 g droždí
povidla
80 g cukr moučka
80 g hera
500 g polohrubá mouka
maková náplň
tvarohová náplň

Postup přípravy receptu

  1. Z vlažného mléka, lžičky cukru a droždí si připravíme kvásek. Do mouky přidáme sůl, žloutky, cukr, rozpuštěnou heru a vzešlý kvásek. Zaděláme těsto, které necháme na teplém místě kynout zhruba hodinu

  2. Po vykynutí si těsto rozdělíme na polovinu. Každou polovinu rozdělíme na tři stejné díly. Budeme tak mít dva copy. Ze třech dílů uděláme stejně velké válečky a uprostřed je jemně promáčkneme na náplň. Jeden díl naplníme povidly nebo marmeládou, druhý díl tvarohem, do kterého jsme přidali žloutek a trochu cukru, třetí díl makovou náplní

  3. Válečky opatrně spojíme, aby nám náplně nevytekly a upleteme cop. Kynutý cop přendáme na plech vymazaný trochou hery a potřeme rozpuštěnou herou. Pečeme při 150 °C dozlatova. Postup opakujeme i při druhé polovině těsta

  4. Hotový kynutý cop necháme vychladnout a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!