Čokoládové soufflé recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
3 ks vejce
100 g cukr krupice
2 lžíce hladká mouka
máslo na vymazání
210 g čokoláda s vysokým obsahem kakaa

Postup přípravy receptu

  1. Čokoládu necháme rozpustit ve vodní lázni. Připravíme si vejce a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem, dokud nezvětší objem

  2. Do bílků přidáme špetku soli a vyšleháme sníh. Troubu předehřejeme na 195 °C a připravíme si formičky na soufflé: nejdříve je vymažeme máslem, pak vysypeme cukrem

  3. Rozpuštěnou čokoládu přidáme ke žloutkům s cukrem a pak za stálého míchání postupně přidáváme vždy část bílků a pak část hladké mouky

  4. Formičky naplníme do 2/3, očistíme vrchní část misky a dáme péct na 10 minut

  5. Čokoládové soufflé podáváme jako lahodný moučník s šálkem kávy

  6. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!