Jarní polévka s vejcem recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 3 ks vejce máslo 800 ml zeleninový vývar 1 ks žlutá paprika drcený kmín 2 ks jarní cibulka mletý černý pepř 100 g strouhaný eidam 2 lžíce dehydrovaná krupička 3 lžíce usekaná petrželová nať
Postup Jarní polévka s vejcem
Postup přípravy receptu
-
Papriku omyjeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky. Jarní cibulku očistíme a celou i s natí nakrájíme na kolečka. Petrželku nebo i jiné bylinky omyjeme a jemně usekáme. Na pánvi, za stálého míchání, nasucho opražíme krupičku. Na másle si připravíme míchaná vejce
Ve větším hrnci osmažíme na másle nakrájenou papriku i s cibulkou. Osolíme, okmínujeme a opepříme. Zalijeme zeleninovým vývarem a přivedeme k varu. Potom polévku zahustíme opraženou krupičkou a necháme 10 minut zvolna vařit. Nakonec přisypeme čerstvé bylinky
Na jednotlivé talíře rozdělíme míchaná vejce, zalijeme polévkou a posypeme sýrem
Jarní polévku s vejcem podáváme s pečivem.