Jarní polévka s vejcem recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
3 ks vejce
máslo
800 ml zeleninový vývar
1 ks žlutá paprika
drcený kmín
2 ks jarní cibulka
mletý černý pepř
100 g strouhaný eidam
2 lžíce dehydrovaná krupička
3 lžíce usekaná petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Papriku omyjeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky. Jarní cibulku očistíme a celou i s natí nakrájíme na kolečka. Petrželku nebo i jiné bylinky omyjeme a jemně usekáme. Na pánvi, za stálého míchání, nasucho opražíme krupičku. Na másle si připravíme míchaná vejce

  2. Ve větším hrnci osmažíme na másle nakrájenou papriku i s cibulkou. Osolíme, okmínujeme a opepříme. Zalijeme zeleninovým vývarem a přivedeme k varu. Potom polévku zahustíme opraženou krupičkou a necháme 10 minut zvolna vařit. Nakonec přisypeme čerstvé bylinky

  3. Na jednotlivé talíře rozdělíme míchaná vejce, zalijeme polévkou a posypeme sýrem

  4. Jarní polévku s vejcem podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!