Čokoládové karamelky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

80 g máslo
400 g cukr krupice
100 g čokoláda na vaření
1 dl slazené kondenzovaného mléka (salko)
100 g tekutý med
podle potřeby
olej na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Do nádoby dáme mléko, máslo, med a cukr.

  2. Na mírném ohni ohříváme bez míchání tak dlouho, až se cukr rozpustí. Pomalu přisypáváme jemně strouhanou čokoládu, dobře zamícháme a dál vaříme bez míchání. Asi po 20 minutách zkusíme, jestli je karamel hotový a to tak, že několik

  3. kapek směsi vhodíme do studené vody. Tvoří-li se okamžitě tvrdé kuličky, karamelovou hmotu odstavíme z ohně.

  4. Karamel nalijeme na olejem vymazaný plech a když je téměř tvrdý, tak tvoříme nožem hluboké zářezy ve tvaru kostek. Počkáme, až karamel úplně ztvrdne, a jednotlivé karamelky od sebe odlupujeme.

  5. Čokoládové karamelky mlsáme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!