Polévka kaldoun recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl petrželka 1 ks cibule 1 ks mrkev bobkový list nové koření světlá jíška 1 ks řapíkatý celer mletý černý pepř polévkové nudle drůbeží drůbky kosti a odřezky z drůbeže
Postup Polévka kaldoun
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce dáme veškeré kosti a odřezky z jakékoliv drůbeže, přidáme také drůbky. Tučnou kůži vynecháme, aby nebyla polévka moc mastná. Zalijeme studenou vodou, přidáme řapíkatý celer, cibuli, mrkev a necháme zavařit. Jakmile sebereme pěnu, můžeme do vývaru přidat pár kuliček nového koření, bobkový list a pár kuliček černého pepře
Když je maso měkké, vývar přecedíme a založíme kaldoun. Do hrnce nalijeme čirý vývar, zahustíme jíškou, ochutíme bobkovým listem a necháme provařit. Mezitím nakrájíme uvařené maso a zeleninu na kostičky. V jiném hrnci ve vroucí osolené vodě uvaříme těstoviny
Do polévky kaldoun vhodíme nakrájené maso a zeleninu a přihodíme také uvařené nudle. Polévku naservírujeme a ozdobíme čerstvou petrželkou
Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!