Polévka kaldoun recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
petrželka
1 ks cibule
1 ks mrkev
bobkový list
nové koření
světlá jíška
1 ks řapíkatý celer
mletý černý pepř
polévkové nudle
drůbeží drůbky
kosti a odřezky z drůbeže

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme veškeré kosti a odřezky z jakékoliv drůbeže, přidáme také drůbky. Tučnou kůži vynecháme, aby nebyla polévka moc mastná. Zalijeme studenou vodou, přidáme řapíkatý celer, cibuli, mrkev a necháme zavařit. Jakmile sebereme pěnu, můžeme do vývaru přidat pár kuliček nového koření, bobkový list a pár kuliček černého pepře

  2. Když je maso měkké, vývar přecedíme a založíme kaldoun. Do hrnce nalijeme čirý vývar, zahustíme jíškou, ochutíme bobkovým listem a necháme provařit. Mezitím nakrájíme uvařené maso a zeleninu na kostičky. V jiném hrnci ve vroucí osolené vodě uvaříme těstoviny

  3. Do polévky kaldoun vhodíme nakrájené maso a zeleninu a přihodíme také uvařené nudle. Polévku naservírujeme a ozdobíme čerstvou petrželkou

  4. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!