Čokoládová omeleta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

60 g cukr
4 ks vejce
30 g mouka
60 g čokoláda
na ozdobu
šlehačka
na potření
malinová zavařenina

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme sníh. Trochu si odložíme na konečné zdobení.

  2. Cukr utřeme v míse se žloutky, přidáme rozměklou čokoládu nebo kakao a znovu třeme do hladka. Pak přidáme tuhý sníh z bílků a nakonec trochu mouky.

  3. Směs dáme na plech na papír na pečení a prudce upečeme. Horkou omeletu namažeme malinovou zavařeninou a stočíme. Navrch dáme čepici ze sněhu nebo zdobíme šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!