Čočkové khičrí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g máslo
1-2 ks cibule
250 g rýže
3-4 ks hřebíček
250 g čočka
1-2 ks bobkový list
3-5 kuliček celý pepř
1 ks celá skořice
podle chuti
sůl
čerstvý zázvor

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na velmi drobné kostičky. Z oloupaného zázvoru nakrájíme pár tenkých plátků. Čočku přebereme, přes noc namočíme a druhý den vodu slijeme.

  2. Na pánvi rozpustíme máslo a osmažíme na něm cibulku, dokud není zlatavá. Osmaženou cibulku vyjmeme na talířek.

  3. Na stejném másle osmažíme opranou rýži a slitou čočku, dokud nevstřebají všechen tuk. Přidáme zázvor, veškeré koření (svázané do pytličku), zalijeme větším množství vroucí vody a zvolna dusíme, dokud se voda nevyvaří a není vše měkké. Čočkové khičrí občas promícháme vařečkou a zatřepeme nádobou, aby se směs nepřipálila. Rýže se nám trochu rozvaří, ale to není na závadu.

  4. Čočkové khičrí podáváme velmi horké a posypané osmaženou cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!