Čočková sekaná recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 lžička sůl 2 ks vejce 10 dkg strouhanka 1 hrst majoránka 500 g čočka 2 lžíce olivový olej 1 lžička mletý pepř 100 g tvrdý sýr 1 ks střední cibule podle potřeby tuk na vymazání strouhanka na vysypání
Postup Čočková sekaná recept
Postup přípravy receptu
-
Čočku uvaříme doměkka a nastavíme ji nastrouhaným tvrdým sýrem.
Poté s čočkou pracujeme stejně jako s mletým masem. Přidáme vejce, nadrobno nakrájenou cibuli (osmahnutou na oleji), sůl, majoránku, pepř a prolisovaný česnek, podle chuti i nasekanou petrželku. Hmotu zahustíme strouhankou nebo celozrnnou moukou. Budeme potřebovat 100 g a víc.
Chceme-li sekanou s bílou mozaikou, můžeme osmahnout s pokrájenou cibulkou i řapíky řapíkatého celeru nakrájené na kostky.
Čočkovou sekanou dáme do vymazané a vysypané formy a upečeme v troubě vyhřáté na 200 °C.