Čočková sekaná recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 lžička sůl
2 ks vejce
10 dkg strouhanka
1 hrst majoránka
500 g čočka
2 lžíce olivový olej
1 lžička mletý pepř
100 g tvrdý sýr
1 ks střední cibule
podle potřeby
tuk na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Čočku uvaříme doměkka a nastavíme ji nastrouhaným tvrdým sýrem.

  2. Poté s čočkou pracujeme stejně jako s mletým masem. Přidáme vejce, nadrobno nakrájenou cibuli (osmahnutou na oleji), sůl, majoránku, pepř a prolisovaný česnek, podle chuti i nasekanou petrželku. Hmotu zahustíme strouhankou nebo celozrnnou moukou. Budeme potřebovat 100 g a víc.

  3. Chceme-li sekanou s bílou mozaikou, můžeme osmahnout s pokrájenou cibulkou i řapíky řapíkatého celeru nakrájené na kostky.

  4. Čočkovou sekanou dáme do vymazané a vysypané formy a upečeme v troubě vyhřáté na 200 °C.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!