Čočková nebo fazolová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle potřeby
2 stroužky česnek
1 lžička sůl
brambory
1 lžička majoránka
zelenina
směs
voda
250 ml čočka
podle chuti
jíška
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Přes noc namočíme čočku nebo fazole do 1 litru vody. Druhý den slijeme a napustíme 1,5 litru čisté vody. Přivedeme k varu.

  2. Dusíme, až je měkká čočka (fazole). Pak přidáme malou lžičku soli, brambory, zeleninu a dusíme, až jsou brambory měkké. Do polévky přidáme jíšku, špetku pepře, lžičku majoránky a 2 stroužky česneku. Čočkovou polévku necháme ještě chvilinku povařit a máme hotovo.

  3. Čočkovou polévku podáváme s čerstvým pečivem. Někdy se do polévky přidávají ještě noky umíchané z vejce, mouky a špetky soli v hrníčku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!