Kájin chleba recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

1 - 2 lžičky cukr
2 lžičky sůl
ocet
1 - 2 lžičky kmín
voda
42 g droždí
5 hrnků hladká mouka
2 hrnky vlažná voda
3 lžíce vlažné mléko
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme hladkou mouku, droždí, vlažnou vodu, vlažné mléko, kmín, cukr, sůl a necháme těsto kynout na teplém místě asi hodinu

  2. Dno nádoby na pečení chleba vysypeme moukou. Rozehřejeme troubu, dáme těsto do nádoby a necháme 20 minut kynout. Před pečením potřeme těsto octem smíchaným s vodou. Chléb pečeme 5 - 10 minut zprudka a pomalu dopékáme asi 45 minut. Chleba můžeme posypat oblíbenými semínky. Podle chuti můžeme semínka také zamíchat do těsta

  3. Pokud chléb pečeme v plynové troubě, neměli bychom během pečení otevírat, když už tak až ke konci pečení. Také je dobré vložit do trouby nádobu s vodou, aby se chleba hezky stejnoměrně propekl a byl vláčný. Opravdu to mám ověřeno. Bez této finty se mi chleba nikdy nepovede

  4. Kájin chleba po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako přílohu k různým pokrmům podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!