Čočka se slaninou a zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g slanina
sůl
1 lžíce máslo
0.3 ks celer
6 lžic kečup
3 ks mrkev
1 ks petržel
500 g čočka
mletý černý pepř
1 svazeček zelená nať

Postup přípravy receptu

  1. Přebranou a propláchnutou čočku namočíme přes noc do studené vody.

  2. Druhý den znovu propláchneme a uvaříme skoro doměkka.

  3. Zeleninu oloupeme a spolu se slaninou ji nakrájíme nadrobno. V pánvi rozehřejeme máslo a slaninu na něm zpěníme. Přidáme cibuli a necháme ji zezlátnout. Pak přidáme zeleninu a jen lehce osmažíme.

  4. Zeleninovou směs se slaninou přídáme k čočce a vaříme do změknutí. Čočku podle chuti opepříme, ochutíme kečupem, zelenými natěmi a nakonec osolíme.

  5. Takto upravenou čočku podáváme s uzeným masem, pečenou uzeninou a doplníme čerstvým salátem nebo sladkokyselou sterilovanou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!