Čočka s rýží po vídeňsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
200 g rýže
200 g čočka
80 g anglická slanina
250 g uzené maso
podle chuti
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Zvlášť si uvaříme podle návodu na obalu čočku a rýži. Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme ji na nadrobno nakrájené slanině.

  2. Uvařenou čočku a rýži smícháme, přidáme na slanině osmaženou cibuli, nadrobno nakrájené vařené uzené maso nebo šunkový salám, osolíme a opepříme. Dáme do vymazaného pekáčku a ve vyhřáté troubě rychle zapečeme.

  3. Čočku s rýží po vídeňsku podáváme s kyselou okurkou nebo červenou řepou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!