Gulášovka s fazolemi recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

česnek
4 ks brambory
majoránka
uzenina
1 - 2 lžíce olej nebo sádlo
1 ks střední cibule
1 plechovka sterilované fazole v tomatě
1 ks gulášová polévka v sáčku
perželka

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme a nakrájíme středně velkou cibuli, kterou osmažíme dorůžova na 1 - 2 lžících oleje. Brambory oškrábeme a nakrájíme na malé kostky, uzeninu si také nakrájíme. Obojí přidáme k cibulce a opékáme 1- 2 minuty. Zalijeme mírně vodou, jenom tolik, aby byly brambory ponořené a vaříme 5 minut

  2. Do základu přidáme sáček gulášové polévky a tolik vody, kolik je uvedeno na sáčku. Povaříme asi 10 minut, až jsou brambory měkké. Do polévky přidáme celý obsah konzervy fazolí v tomatě, podle chuti majoránku, petrželku, popř. i česnek

  3. Gulášovku s fazolemi podáváme jako hlavní chod s pečivem. Budeme mít asi 6 porcí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!