Čočka nakyselo s mrkví a celerem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce olej
sůl
1 ks cibule
0.5 ks celer
1-2 ks mrkev
500 g čočka
1 lžíce hladká mouka
1 kelímek zakysaná smetana
3-4 lžíce citronová šťáva
zelená petrželka
mletý černý pepř
2 kostky bujon

Postup přípravy receptu

  1. Předem namočenou čočku v použité vodě uvaříme do poloměkka se dvěma kostkami bujonu.

  2. Mezitím si očistíme mrkev a celer a oboje nakrájíme na drobné kostičky, které přidáme k čočce.

  3. Na oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli a zaprášíme ji hladkou moukou.

  4. Z čočky podle potřeby slijeme přebytečnou vodu a čočku zahustíme cibulovou zásmažkou. Čočku ochutíme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a provaříme.

  5. Před dokončením varu přidáme sekanou zelenou petrželku a zakysanou smetanu. Kdo se neobejde bez masa, může do čočky přidat kolečka opečené klobásy nebo uzenou krkovici.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!