Kuřecí roládka recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžička olej
3 špetky sůl
2 plátky šunka
2 plátky eidam
1 špetka grilovací koření
1 ks větší cibule
2 plátky červená paprika
1 špetka sušené oregano
1 špetka sušený tymián
2 špetky mletý černý pepř
1 špetka sušená bazalka
1 hrst mražená kukuřice
1 ks kuřecí prso
2 snítky jarní cibulka s natí
3 ks mozzarella třešinky

Postup přípravy receptu

  1. Vezmeme si kuřecí prso, které opláchneme a očistíme. Nakrojíme ho tak, abychom z něj dostali co největší plát, který následně rozklepeme paličkou. Plát masa by měl být široký asi tak půl centimetru, pokud se trhá, nic se neděje a později ho spíchneme párátky. Připravený plát kuřecího masa posolíme a opepříme

  2. Začneme s kladením náplně. První položíme dva plátky sýra, na sýr položíme plátky šunky, tyto dvě suroviny rozložíme po celém plátu a poté na krajní část položíme nať jarní cibulky (zelenou část). Také na kraj přidáme kukuřici a červenou papriku. Jako poslední přidáme napůl rozkrojené třešinky mozzarelly. (používáme malé třešinky asi o průměru 2 cm). Připravenou roládu srolujeme tak, aby suroviny v ní byly uprostřed a ne na konci. Nakonec okraje spíchneme párátkem, především pro lepší manipulaci

  3. Připravíme si pekáček, do kterého dáme lžičku oleje a nahrubo nakrájenou cibuli. Roládu umístíme na cibuli tak, aby byla spojem na dně pekáčku a ještě dokořeníme oreganem, tymiánem, bazalkou a grilovacím kořením

  4. Kuřecí roládku pečeme při 250 °C asi 20 minut, poté otočíme a opět pečeme stejnou dobu. Naposledy otočíme spojem dolů a necháme opéct, aby nám vznikla zlatavá kůrčička

  5. Kuřecí roládku můžeme podávat za tepla s brambory nebo za studena s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!