Čočka na rajském protlaku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 balíček čočka
1 konzerva rajský protlak
podle chuti
cukr
sůl
ocet
1 špetka tymián
200 g uzenina

Postup přípravy receptu

  1. Čočku namočíme alespoň na 2 hodiny do vody. V téže vodě následně uvaříme čočku do změknutí.

  2. Do jiného hrnce dáme trošku oleje, vsypeme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou osmažíme dozlatova. Přidáme na kostičky nakrájenou jakoukoliv uzeninu (párek, šunkový salám, uzené) a necháme osmahnout. Poté přidáme malý rajský protlak. Směs zalejeme trochou vody, přidáme sůl, cukr, tymián a trochu octa podle chuti.

  3. Poté směs přimícháme k čočce a můžeme podávat. Kdo má rád sladší, více si směs přisladí.

  4. Čočku podáváme s pečivem nebo plátkem masa.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!