Přesnídávka bez cukru recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1,5 kg jablko
3/4 l voda
ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na větší kousky. Vložíme je do hrnce a podlijeme trochou vody podle množství ovoce. Na 1,5 kg jablek bylo potřeba 3/4 l vody

  2. Vaříme zhruba 20 minut do změknutí jablek. Voda by se měla skoro celá vyvařit. Ještě horká jablka rozmixujeme a plníme do skleniček

  3. Chceme-li si udělat přesnídávky s jinou příchutí, můžeme použít na dochucení ovoce podle chuti. V menším hrnci si povaříme vybrané ovoce a rozmixujeme společně s připravenými jablky a opět plníme do skleniček

  4. Přesnídávky bez cukru můžeme sterilovat v troubě

  5. Do spodní části vyhřáté trouby na 200 °C vložíme plech s vysokým okrajem. Na něj vyskládáme skleničky s přesnídávkou, zalijeme vroucí vodou a necháme je 20 minut sterilovat. Po zavaření sklenice vyjmeme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!