Čočka na kečupu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
1 ks cibule
330 g velkozrnná čočka
podle chuti
2 stroužky česnek
sůl
ocet
100 ml kečup
mletý bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Čočku přebereme, propláchneme studenou vodou, přesypeme do tlakového hrnce, přelijeme vroucí vodou, hrnec uzavřeme a čočku vaříme 15 minut. Měkkou čočku scedíme a necháme okapat.

  2. Během vaření čočky oloupeme cibuli a česnek. Obojí nasekáme najemno. V kastrolu nebo vyšší pánvi rozehřejeme olej a cibuli na něm necháme zrůžovět. Přidáme kečup, česnek a chvilku opražíme. Pak přidáme čočku. Čočku na kečupu ochutíme osolí, pepřem, octem a krátce podusíme.

  3. Čočku na kečupu podáváme s párkem, klobásou, vejcem nebo jen okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!