Cizrnový salát s rajčaty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce olej
3-4 lžíce máslo
1 ks cibule
1 lžíce rajčatový protlak
300 g cizrna
500 g koktejlová rajčata
1 svazek petrželka kudrnka
podle chuti
cukr
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cizrnu propláchneme, zalijeme vodou a necháme nabobtnat (12 hodin). Poté cizrnu vaříme minimálně hodinu v osolené vodě, ve které byla namočená. Uvařenou cizrnu scedíme.

  2. Připravíme si rajčatovou směs. Oloupeme a na jemno nakrájíme velkou cibuli, kterou na lžíci oleje opečeme. Rajčátka si nakrájíme na čtvrtiny a přidáme k cibulce, přidáme také lžíci protlaku a podle potřeby cukru, pokud jsou rajčata kyselejší. Dále směs osolíme a opepříme a nakonec přidáme nakrájenou petrželku. Rajčatovou směs odstavíme ze sporáku a v horké směsi rozpustíme máslo, vytvoří se omáčka. Směs nakonec promícháme s cizrnou. Cizrnový salát s rajčaty můžeme ještě podle potřeby dochutit.

  3. Cizrnový salát s rajčaty skvěle chutná teplý i studený.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!