Cizrnový salát s okurkou a jogurtem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 balíček cizrna
0 ks okurka
1 kelímek bílý jogurt
podle chuti
sůl
0 lžiček kurkuma
chilli koření
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cizrnu si den předem namočíme do vody, kterou párkrát obměníme, když se začíná tvořit pěna na hladině.

  2. Nabobtnanou cizrnu pak uvaříme doměkka s vloženými lístky čerstvé bazalky.

  3. Uvařenou cizrnu můžeme zbavit slupek jejím namočením ve studené vodě a třením mezi dlaněmi. Slupky by měly vyplavat na hladinu a my je můžeme lehce odebrat.

  4. Očištěnou a zchlazenou cizrnu smícháme s bílým jogurtem, kurkumou, solí, pepřem a podle chuti i s trochou chilli koření. Do směsi přidáme nastrouhanou okurku a zamícháme.

  5. Cizrnový salát s okurkou a jogurtem můžeme jíst samostatně, chutná třeba i ke knäckebrotu. Cizrnovou směs lze také rozmixovat na pomazánku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!