Cheesecake s jahodami recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 250 g jahody jahodová šťáva 4 lžíce ovocný cukr 300 g sušené sójové mléko 500 ml sójová smetana 3 - 4 lžíce agar-agar 200 g kamutové sušenky 60 g rostlinný margarín 900 g přírodní tofu sýr
Postup Cheesecake s jahodami
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme korpus. Sušenky rozdrtíme a smícháme je s rozpuštěným rostlinným tukem a hmotu napěchujeme na dno dortové formy. Přírodní tofu sýr nastrouháme najemno, přidáme ovocný cukr, sójovou smetanu, sušené sójové mléko a rozmixujeme dohladka. Klidně můžeme zkusit i jiný druh mléka, třeba rýžové mléko apod
Hmotu nalijeme na korpus a dáme péct do trouby předehřáté na 160 °C, pečeme asi 20 minut. Upečený dort necháme vychladnout a poté jej pokladem po celém jeho povrchu omytými a nakrájenými jahodami nebo i jiným lesním ovocem a zalijeme rozpuštěným agarem, který jsme obarvili trochou jahodové šťávy. Dort dáme chladit do lednice, nejlépe přes noc
Cheesecake s jahodami podáváme jako chutný moučník.