Cheesecake s jahodami recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

250 g jahody
jahodová šťáva
4 lžíce ovocný cukr
300 g sušené sójové mléko
500 ml sójová smetana
3 - 4 lžíce agar-agar
200 g kamutové sušenky
60 g rostlinný margarín
900 g přírodní tofu sýr

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme korpus. Sušenky rozdrtíme a smícháme je s rozpuštěným rostlinným tukem a hmotu napěchujeme na dno dortové formy. Přírodní tofu sýr nastrouháme najemno, přidáme ovocný cukr, sójovou smetanu, sušené sójové mléko a rozmixujeme dohladka. Klidně můžeme zkusit i jiný druh mléka, třeba rýžové mléko apod

  2. Hmotu nalijeme na korpus a dáme péct do trouby předehřáté na 160 °C, pečeme asi 20 minut. Upečený dort necháme vychladnout a poté jej pokladem po celém jeho povrchu omytými a nakrájenými jahodami nebo i jiným lesním ovocem a zalijeme rozpuštěným agarem, který jsme obarvili trochou jahodové šťávy. Dort dáme chladit do lednice, nejlépe přes noc

  3. Cheesecake s jahodami podáváme jako chutný moučník.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!